Ant Man dan Wasp Quantummania, Sekilas Sinopsis

Turn Off Light
Auto Next

Reviews

0 %

User Score

0 ratings
Rate This

Descriptions:

Sekilas Sinopsis Ant Man dan Wasp Quantummania – Sebelum nonton film Ant Man dan Wasp Quantummania berikut ini Sekilas Sinopsis oleh sipjos.com

Sebelum menonton filem itu, sinopsis Ant Man and the Wasp Quantumania akan membantu anda melihat bagaimana cerita itu berlaku. Ant Man and the Wasp Quantumania telah ditayangkan di pawagam sejak 15 Februari 2023.

Ant Man and the Wasp: Quantumania ialah filem saga Ant Man ketiga dan fasa pembukaan Marvel Cinematic Universe (MCU) ke-5. Filem pawagam terbaru ini akan menjadi penampilan pertama Jonathan Majors sebagai Kang the Conqueror, Ant-Man 3 yang akan dibintangi oleh Rudd dan Evangeline Lilly.

Siri filem buatan Marvel Studio ini menampilkan beberapa pelakon terkenal antaranya Evangeline Lilly, Kathryn Newton, Paul Rodd, Bill Murray dan lain-lain.

Dalam siri ini, penonton akan dibawa meneroka dunia baharu iaitu Alam Kuantum. Keluarga adiwira ini akan bertemu dengan musuh baru iaitu Kang The Conqueror.

Sinopsis untuk filem Ant Man and the Wasp Quantumania mengisahkan tentang keluarga adiwira Ant Man, Scott Lang dan Hope Van Dyne. Pada mulanya hidup mereka bahagia, Hank Pym, Janet Van Dyne dan anak perempuan cantik mereka, Cassie Lang, menghabiskan banyak masa bersama. Berikut sinopsisnya:

1. Cassie, Anak Scott Mempunyai Bakat Dalam Bidang Sains dan Teknologi

Dalam cerita tersebut, Cassie semakin menunjukkan minat dan bakatnya dalam bidang Sains dan Teknologi. Dia mengikut jejak ayahnya, suka perkara yang berkaitan dengan Alam Kuantum.

Baca Juga:   7 Ciri Orang Pura pura Baik Paling Berbahaya

Cassie berkembang menjadi seorang wanita matang yang mempunyai matlamatnya sendiri. Dia belajar banyak tentang Alam Kuantum dan mencipta teknologi canggih dengan bantuan Hank Pym (Michael Douglas) dan Hope van Dyne (Evangeline Lilly).

2. Cassie, Hank dan Harapan Berjaya Menghasilkan Teknologi Canggih

Suatu ketika ketika semua orang sedang berbincang di bilik khas, Cassie cuba menunjukkan ciptaan terbarunya, iaitu alat yang dianggap penyelesaian untuk membantu ramai orang sebagai wira-wira.

Teknologi yang disembunyikan daripada Scott selama ini akhirnya dipertontonkan selepas bertengkar mengenai hidangan bersama keluarga. Harapan, Hank dan Cassie akhirnya berjaya mencipta teknologi yang boleh menghantar isyarat kepada Alam Kuantum.

3. Teknologi Cassie, Hank dan Hope Membawa Keluarganya ke Dunia Kuantum

Melihat teknologi yang dicipta oleh anak perempuannya, Cassie, Scott berasa kagum dan memuji anak perempuannya. Tetapi teknologi ini membuat panik Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer), ibu Hope yang terperangkap dalam Alam Kuantum selama 30 tahun.

Neneknya, Janet Van Dyne, melarangnya menggunakan alat cucunya. Alat yang Cassie anggap boleh membantu ramai orang sebagai wira-wira. Janet seolah-olah menyimpan rahsia besar yang tidak pernah didedahkan selepas kembali ke Bumi. Belum sempat menjelaskan cerita, mereka berlima sebenarnya telah tercampak ke Alam Kuantum melalui teknologi ini.

4. Memulakan Pengembaraan di Dunia Kuantum

Dapat dilihat sinopsis Ant Man dan Wasp Quantummania semakin mengujakan, terdapat banyak makhluk aneh dan alam semesta kelihatan berbeza.

Baca Juga:   Mengenal Wanita Istimewa: Dua Kali Tolak Lamaran Rasulullah

Memasuki dunia Quantum, mereka memulakan pengembaraan dan bertemu dengan musuh baru iaitu Kang The Conqueror yang mempunyai cita-cita untuk memerintah dunia Multiverse.

Bagaimanakah pergaduhan Manusia Semut dan Kang? Bolehkah Scott melawan penakluk dan membawa keluarganya dari dunia Quantum? Saksikan sambungan cerita di pawagam terdekat!

Sinopsis Ant Man and the Wasp Quantummania mengisahkan tentang keluarga wira yang memasuki alam Kuantum kerana peranti yang dicipta oleh Cassie. Dalam dunia Quantum, Scott cuba melawan musuhnya, Kang The Conqueror.

Diskripsi: Streaming Nonton Ant Man dan Wasp Quantummania Full Movie Sub Indo. Silahkan Streaming film online gratis full movie di sini. Nikmati sajian hiburan nonton film full movie subtitle indonesia di bioskop online sipjos.

TAG : Nonton film sub indo full movie, cara nonton film, Streaming nonton film box office gratis, nonton film ilegal, Link Nonton Film drama romantis , Situs Nonton Film komedi, nonton film bioskop, Nonton Film horor Online Gratis dengan Sub Indo dan film religi terbaik.

TOPIK : Streaming link nonton film Ant Man dan Wasp Quantummania Full Movie Sub Indo sipjos.com. | SOURCE VIDEO : YouTube