Sinopsis Film The Flash

Sinopsis Film The Flash

Turn Off Light
Auto Next

Descriptions:

Sekilas Sinopsis The Flash – Sebelum nonton film The Flash berikut ini Sekilas Sinopsis oleh sipjos.com. Sinopsis The Flash menceritakan tentang aksi dan pengembaraan Allen yang mengembara ke masa lampau. Dalam sinopsis filem bertajuk The Flash ini, Allen ingin menghalang pembunuhan ibunya. Sinopsis filem ini mempunyai genre aksi, adiwira, dan fantasi.

Film The Flash

The Flash ialah sebuah filem adiwira dari Amerika Syarikat. Filem ini berdasarkan watak DC Comics dengan nama yang sama oleh Robert Kanigher Carmine Infantino.

Andy Muschietti adalah pengarah yang diberi kepercayaan untuk menggarap filem ini. Dia bekerjasama dengan Christina Hodson sebagai penulis dan penulis skrip untuk filem itu.

Sementara itu, penerbit filem ini ialah Michael Disco dan Barbara Muschietti. The Flash ialah filem ke-12 dalam DC Extended Universe. Manakala syarikat produksi yang menyelia filem ini ialah DC Films, The Disco Factory dan Double Dream.

Filem ini mula ditayangkan di Amerika Syarikat pada 4 November 2022. Berita baiknya ialah filem yang diedarkan melalui Warner Bross Pictures akan disiarkan semula pada 16 Jun 2023.

Filem ini menampilkan beberapa bintang berbakat. Panggil dia Ezra Miller, Ben Affleck, Michael Keaton, Sasha Calle, Kiersey Clemons, Maribel Verdu, kepada Ron Livingston.

  Nonton film ong bak film bioskop full movie sub indo

Kuasa The Flash

Sinopsis The Flash mula-mula akan memperkenalkan kekuatan Flash sebagai adiwira. Dia mempunyai keupayaan untuk berlari pada kelajuan super tinggi.

Keupayaan ini dikenali sebagai Speed ​​Force. Bukan sahaja pantas ketika berlari, dia juga boleh menempuh masa, merentas dimensi lain, jadi dia mempunyai pertumbuhan semula dan penyembuhan yang cepat.

Walaupun begitu, dia tidak dapat menggunakan kuasa itu semahunya. Jika dia berlari terlalu laju, ia boleh membahayakan keselamatan nyawanya dan mengubah masa sekeliling.

Masa Lalu Keluarga Barry Allen

Masa lalu keluarga Barry Allen adalah kesinambungan sinopsis The Flash. Pada masa ini, Allen tinggal bersama ibunya.
Namun, perkara buruk menimpa keluarganya dan membunuh ibunya.

Ini memberi luka yang mendalam kepada kehidupan Allen. Sehingga kini, dia masih menyimpan dendam. Suatu hari, Allen membuat keputusan berisiko.

Dia mahu kembali ke masa lalu dengan menggunakan kuasa The Flash. Dengan cara itu, dia dapat mengelakkan kematian ibunya dan mengubah semua peristiwa gelap yang telah berlaku pada masa lalu.

Selepas dia mempertimbangkan semua kemungkinan terburuk yang boleh berlaku, Allen bertukar menjadi Flash. Dia kemudiannya mempercepatkan kelajuan lariannya supaya dia boleh melintasi garis masa.

Pada mulanya, perjalanan yang dilaluinya dengan lancar tanpa sebarang halangan. Namun, dia tiba-tiba terlanggar garis masa yang menyebabkan dia memasuki dimensi lain. Dia berada dalam era yang tidak pernah dia jangkakan sebelum ini.

  Nonton film bioskop takut kawin full movie

Flash berada di Zaman Jeneral Zaod

Sinopsis Flash mencapai kemuncaknya apabila Flash berada dalam era Jeneral Zaod. Zaod adalah seorang jeneral yang sangat berkuasa.

Malangnya, dia menggunakan kuasanya untuk kejahatan dan ketamakan. Dia mempunyai cita-cita untuk memusnahkan mereka yang menentangnya.

Di bawah pimpinan Jeneral Zaod, dunia menjadi tidak selamat dan dipenuhi dengan huru-hara. Mengejutkannya lagi, Flash bertemu dengan kembarnya yang ketika itu masih kecil dan ibu bapanya.

Melihat keluarganya berada dalam keadaan berbahaya, Flash memutuskan untuk melawan kuasa Jeneral Zaod dan seluruh tenteranya.

Flash Meminta Bantuan Superhero

Melihat keadaan itu, Flash sedar bahawa dia tidak boleh berhadapan dengan Jeneral Zaod dan tenteranya seorang diri. Dia juga bertemu wira-wira lain untuk mendapatkan bantuan dan menjemput mereka untuk menyertai pertempuran.

Akhirnya, dia meminta bantuan Batman dan Supergirl. Ketiga-tiga wira-wira itu kemudiannya merangka rancangan dan strategi untuk mengalahkan Jeneral Zaod dan menyelamatkan dunia.

Mereka mesti memenangi pertempuran, kerana perjuangan itu melibatkan kelangsungan hidup manusia dan masa depan bumi.
Watak Flash dilakonkan oleh Ezra Miller.

Pelakon yang dilahirkan pada 30 September 1992 itu bakal berlakon dengan Ben Affleck yang akan membawakan watak Batman.
Jalan cerita filem ini akan memaparkan pertarungan wira-wira yang menarik. Oleh itu, jangan ketinggalan sinopsis The Flash.

Diskripsi: Streaming Nonton Ant Man dan Wasp Quantummania Full Movie Sub Indo. Silahkan Streaming film online gratis full movie di sini. Nikmati sajian hiburan nonton film full movie subtitle indonesia di bioskop online sipjos.

  Nonton film tethered (2022) sub indo full movie

TAG : Nonton film sub indo full movie, cara nonton film, Streaming nonton film box office gratis, nonton film ilegal, Link Nonton Film drama romantis , Situs Nonton Film komedi, nonton film bioskop, Nonton Film horor Online Gratis dengan Sub Indo dan film religi terbaik.

TOPIK : Streaming link nonton film Flash Full Movie Sub Indo sipjos.com. | SOURCE VIDEO : YouTube